Friday 27 February 2009

50 de posturi part-time pentru studenţi


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va scoate la concurs, la mijlocul lunii martie, 50 de posturi part-time pentru studenţii săi, în bibliotecile din campusuri şi în Grădina Botanică.

Majoritatea locurilor de muncă vor fi disponibile în bilbiotecile ce vor fi deschise în fiecare cămin al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Astfel, 34 de studenţi vor fi angajaţi cu jumătate de normă pentru a gestiona împrumutul de cărţi şi reviste ce vor fi disponibile în sălile de lectură ale căminelor. Pentru aceste posturi, universitatea urmăreşte să angajeze în special studenţi cazaţi în cămine.

La Grădina Botanică, vor fi angajaţi 16 studenţi, în posturi cu jumătate de normă, pentru activităţi de îngrijire a grădinii. Concursul va fi deschis doar studenţilor de la Facultatea de Biologie.

Prin aceste demersuri, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” îşi propune să le ofere studenţilor posibilitatea efectuării unor joburi part-time, pentru a putea acoperi o parte din cheltuielile pentru facultate. Aceasta este o practică foarte răspândită la universităţile din Occident, fiind o alternativă la obţinerea burselor sau a unor împrumuturi bancare pentru susţinerea studiilor. De asemenea, experienţa dobândită prin astfel de job-uri poate mări considerabil şansele de angajare după terminarea facultăţii.

În cazul în care iniţiativa universităţii va avea succes în rândurile studenţilor, conducerea universităţii va mai scoate la concurs posturi cu jumătate de normă şi pentru Cantina „Titu Maiorescu”।

http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Main/ण०९०२२७१७०३


No comments:

Post a Comment

citesc